Olin hiljattain tapahtumassa, missä sali on täynnä toinen toistaan pätevämpiä asiantuntijoita. Päivän isäntä pyysi viittaamaan henkilöitä, jotka pitävät itseään oman alansa asiantuntijana. Vain muutama käsi nousi.

Kuka uskaltaisi vapauttaa asiantuntijan? Ja miten se tapahtuu?

  1. Ymmärrä omaa käyttäytymistäsi ja ihmisten erilaisuutta. Ole kiinnostunut ihmisestä!

Tämä on pitkä luku ja opinpolku mutta niin antoisa. Kaikki mitä teemme on kommunikaatiota –lähes kaikki mikä liiketoiminnassa, johtamisessa, asiantuntijatyössä, myynnissä onnistuu tai epäonnistuu perustuu kommunikaatiolle ja viestinnälle. Erilaisuuden ymmärtäminen ja oman käyttäytymisen mukauttaminen on osaamista siinä kuin matemaattiset-, kielelliset- tai myyntitaidot. Suosittelen sinua kurkkaamaan tämän videon: https://youtu.be/xS6_oLXqwRQ

  1. Uskalla paljastaa sienikastikereseptisi.

Ihmisten tarinat ovat kiehtovia. Meitä liskoaivo ihmisiä kiinnostaa toisissamme oikeasti se ketä olemme. Kuka sinä olet? Ja mistä sinut on tehty? Mikä on tarinasi? Silti edelleen tässä insinööriyhteiskunnassa haluamme kertoa itsestämme koulutustaustamme, meriitit työelämästä ja tämän hetken vastuualueen. Ihan kiva sekin ja toki  tärkeääkin. Mutta entäpä jos antaisit itsestäsi vähän enemmän? Kerro, kuka olet, paljasta itsestäsi vähän enemmän. Kerro aamun fiiliksistä. Tai mikä on mielenmaisemasi. Olen varma, että se on paljon mielenkiintoisempaa kuin ansioluettelosi.

  1. Anna sen näkyä ja soida.

Anna aitoutesi näkyä ja kuulua tapaamisissa, kohtaamisissa, sosiaalisissa kanavissa, esityksissä ja prensentaatioissa sekä palavereissa. Fiilis tarttuu, prosessi ei. Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle? Millaista asiantuntijuutta ja fiilistä tuot mukanasi?

Uskalla kokeilla. Uskalla murtaa asiantuntijuuden kuori. Se, että annat itsestäsi vähän enemmän ei vähennä asiantuntijuuttasi. Tätä parhaimmillaan on henkilöbrändäys –se näkyy ja tuntuu suoraan liiketoiminnassa.